Hur söker ni om arbetstillstånd?

När behöver man egentligen ett arbetstillstånd och hur går det till när man söker det? Vägen till att få arbetstillståndet snabbare kan du läsa om här.

Har ni planer på att ta in personal till ert arbete från ett annat land? Det är många företag idag i Sverige som gärna tar in utländsk arbetskraft. Men det är inte helt okomplicerat att göra. Ska ni ta in arbetskraft från ett land utanför EU så behöver ni ansöka om ett arbetstillstånd till den tänkta för jobbet.

Eftersom det kan vara lite komplicerat, så är det allra bästa att ta hjälp av jurister som är experter på arbetstillstånd. De har full koll på vad som ska skrivas i ansökningen och vad ni måste ha gjort för att personen ska kunna söka ett arbetstillstånd. Ni får hjälp med det hela vägen.

Hur lång tid tar en ansökan om arbetstillstånd?

Det kan vara svårt att inte vara för ivrig om man har fått en jobbchans, eller hittat en perfekt kandidat för jobbet. När det kommer till att söka arbetstillstånd, så behöver ni ha is i magen. Migrationsverkets handläggningstid är mellan fyra månader till ett år.

Anlitar ni däremot jurister, som är experter inom det området och är certifierade av Migrationsverket, så kan ni få ned tiden till bara några veckor. Det kan alltså göra en enorm skillnad. Det är värt att anlita dem för hjälp med arbetstillståndet. Chanserna att ni får ett positivt besked blir större när ni anlitar juristerna.

Läs mer kring arbetstillstånd och lär dig mer, på denna sida: arbetstillstånd.eu

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik