Vilken advokat ska du välja i Stockholm?

Om du behöver anlita advokat i Stockholm är det viktigt att veta vilken typ av advokat det är du ska ha. Det är inte nödvändigtvis en brottmålsadvokat.

Det finns en hel del tillfällen i livet då man kan behöva en bra advokat. Men det är inte så säkert att man vet precis vilken typ av advokat det är man behöver. Det beror på vad ärendet gäller. Även om alla advokater har någon typ av kunskaper i allmän juridik, är de flesta specialiserade på ett särskilt område.

En brottmålsadvokat har till exempel hand om ärenden som rör begångna brott. En sådan kan du använda dig av om du står åtalad för en sensationell bankkupp, till exempel. Men om du nästa vecka hamnar i trubbel med skattemyndigheten, är det en annan sorts advokat du behöver. Så hur ska man veta var man ska ringa?

Advokat med rätt kompetens till rätt ärende

Om du har återkommande behov av en advokat i Stockholm, och det dessutom handlar om skilda typer av ärenden, kan det vara klokt att anlita någon från en lite större advokatbyrå. Där finns ofta många olika typer av advokater samlade under samma tak, vilket kan vara praktiskt.

Självklart ska du alltid välja en advokat med stor erfarenhet av liknande fall som det du är inblandad i. Ju fler år en advokat har i yrket, desto större är troligtvis dennes erfarenhet. Men det kan finnas nyexaminerade jurister som också är mycket skickliga, och kanske till och med mer uppdaterade på nya lagtexter.

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik