Familjerätten avgör var dina barn ska bo

När du och din partner separerar blir det en juridisk fråga om vem som ska ha vårdnaden över barnen. I familjerättsliga tvister kan du behöva kämpa för att få träffa dina barn i framtiden.

Det är ingen myt att barnen är det viktigaste i våra liv. Det finns nog inte en enda förälder som skulle skriva under på någonting annat. Som förälder känner du att ingenting står i vägen när det kommer till ditt barns välmående. Du är beredd att göra allt i din makt för att ingenting ont ska hända dem som betyder mest för dig i hela världen.

Ändå finns det ibland domstolar som tycker annorlunda. I samband med exempelvis att föräldrar separerar eller skiljer sig måste en tingsrätt ta beslut i hur vårdnaden över barnen och umgänget mellan barn och förälder ska se ut. Självklart vill du träffa dina barn så mycket som möjligt. Vilken förälder skulle inte vilja det?

Rätt att överklaga

Det är visserligen vanligt att det i familjerättsliga tvister beslutas om delad, gemensam, vårdnad över barnen. Ofta är det en lösning som man strävar efter. Det är dock inte alltid det blir så. Om domstolen har gjort en bedömning att du inte är lämplig som vårdnadshavare kan de ta ifrån dig dina barn. De kanske tycker att du är farlig för barnen och inte ens ska umgås med dem. Det innebär dock inte att det beslutet ska gälla för alltid. Med ett juridiskt ombud kan du alltid överklaga, även i familjerättsfrågor. Läs mer om familjerätt på denna hemsida: familjerätthelsingborg.nu